Terveystiedon uudet harjoitustyypit

Erilaisten asioiden omaksuminen edellyttää erilaisia kysymyksiä!

Posted by Heikki Kupiainen/Oppikone on 01.06.2017 08:14:35

Terveystieto-sivusto sai uusia harjoitustyyppejä! Hygieniapassi-sivustolta tuttujen väittämätyyppisten harjoitusten lisäksi tarjoamme nyt yksi-oikein kysymyksiä, joissa käyttäjältä kysytään jotakin asiaa, ja hänen tulee valita yksi oikea vastausvaihtoehto monesta tarjotusta. Lisäksi tarjoamme monivalintakysymyksiä, joissa useampi vastausvaihtoehto voi olla oikea! Käyttäjän tulee rastittaa oikeat vastaukset. Jos yksikin väärä vaihtoehto rastitetaan, vastaus on väärin. Vastaus on väärin myös, jos jokin vaadituista vastauksista puuttuu.

Sen sijaan päätimme olla tarjoamatta vapaatekstiharjoituksia terveystiedossa. Vapaatekstiharjoituksissa käyttäjää pyydetään kirjoittamaan oikea vastaus - formaatti on toimiva näppäimistöllisillä koneilla, mutta kosketusnäytöllisillä laitteilla se tuhoaa käyttökokemuksen. On keskeisen tärkeää, että sovellus on mukava käyttää mobiiliympäristössä - ruuhkabussissa ja lounastauolla! Tämän vuoksi myös mobiiliversion layout on saanut tänäkin aamuna parannuksia. Etusivun esittelyteksin fonttia suurennettiin ja taustakuva oikaistiin, palautesivun tyylivirhe mm. palautepainikkeen osalta sai kaipaamansa ehostuksen.

Kokonaisuus on pienten yksityiskohtien summa! Sivuston tarkoitus ei ole tentata käyttäjää, vaan auttaa häntä oppimaan. Sen vuoksi jokaisen kysymyksen jälkeen käyttäjälle näytetään heti oikea vastaus. Haluamme, että seuraavan kerran kysymyksen tullessa jo osaat vastata siihen oikein. Jos kysymykset tuntuvat helpoilta, se tarkoittaa sitä, että olemme onnistuneet kehittämään oppimiskokemuksesi sellaiseksi, että vaikeatkin asiat tuntuvat sinusta helpoilta.

Oppikone jatkaa periksiantamatonta aherrusta jo tänään, jotta huomisen auringonnousu olisi kaikille kauniimpi!